Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт срещу М. И., на

...
Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт срещу М. И., на
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна дрогиран шофьор, опитал да подкупи полицай

 Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт против М. И., на 43 години, по тази причина, че на 22.12.2019 година дал рушвет на полицейски чиновници, заяви представителят на Оперативна програма Варна Радослав Лазаров.

На посочената дата очевидците Н. Б. и В. В. изпълнявали отговорностите си като автопатрул в региона на " Кайсиева градина “. Осъществявали надзор по съблюдаване разпоредбите за придвижване по пътищата на преминаващи МПС. Забелязали л.а. " Мерцедес “, който навлязъл в неразрешена улица и спрели лидера за инспекция на документите.

Водачът, обвиненият М. И., незабавно им предложил 100 лв., с цел да " се оправят на място “. След като очевидците отказали и почнали процедура по санкционирането му, той се доближил до патрулния автомобил и сложил под шофьорската седалка сумата от 180 лв. – две банкноти от по 50 лв. и четири от по 20. Поискал си документите, с цел да може да си тръгне и " все едно, че не са се виждали “. Свидетелят Н. Б. видял парите под седалката и неотложно докладвал случая в дежурната част на 3-то районно управление (на МВР) при ОДМВР Варна. Започнало актуалното наказателно произвеждане.

В хода му било открито, че обвиненият И. ръководи МПС, което е дерегистрирано още през 2015 година Направени му били проби за приложимост на алкохол и опиати и било установено съществуването на морфин, кодеин, метадон, амфетамин, и метамфетамин в урината му. Назначени били надлежни експертизи, които открили, че паричните знаци, предмет на подкупа, са същински, а по две от банкнотите били открити биологични следи, изхождащи от обвинения.

Деянието му било квалифицирано като закононарушение по член 304а, вр. с чл.304 ал.1 от Наказателен кодекс, предоставяне на рушвет на полицейски органи, с цел да не извършат дейности по работа – да не сформират против обвинения акт за определяне на административно нарушаване. Престъплението, за което И. е упрекнат е наказуемо с отнемане от независимост до 10 години и с санкция до петнадесет хиляди лв..

Материали по делото, касаещи ръководството на МПС без надлежна регистрация и след приложимост на наркотични субстанции, са разграничени и изпратени по подготвеност на Районната прокуратура във Варна.

Предстои разпоредително съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР