Окръжна прокуратура - Варна разпореди две проверки във връзка с

...
Окръжна прокуратура - Варна разпореди две проверки във връзка с
Коментари Харесай

Варненската прокуратура назначи проверки във връзка сделката за прехвърляне на акциите на Пловдивския панаир

Окръжна прокуратура - Варна разпореди две инспекции по отношение на апортна договорка на Община Варна за прекачване на притежавани 29% от акции от „ Международен панаир Пловдив “ АД на частно сдружение с общинско присъединяване, научи.

Едната инспекция е по надзора за законността и има за цел да се откри спазена ли е нормативната уредба при взимане на решението за реализирането на договорката и спазени ли са нормативните условия за разрешаването й.

Втората инспекция е стартирана предвид на това дали има осъществени нарушавания от страна на длъжностни лица, които съставляват закононарушение, както и това кой ги е направил. При констатиране на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, ще бъдат подхванати дейности по следствие и определяне на отговорните лица. А в следствие и ангажирането им към наказателна отговорност.

В случай, че бъдат установени нарушавания, решението за апортната договорка ще бъде протестирано пред Административния съд във Варна. Срокът за обжалване е 14 дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР