Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 36-годишният К.П., обвинен

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 36-годишният К.П., обвинен
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд мъж, обвинен в убийството на свой познат след запой

Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 36-годишният К.П., упрекнат в убийството на собствен прочут, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. За закононарушението по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и прочие 3 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс законът планува наказване " отнемане от независимост “ за период от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 22 март 2021 година обвиненият и жертвата решили да се почерпят. По покана на втория те отишли в помещение в село Попович, което се употребило краткотрайно за клуб на политическа партия. Предвид идния му рожден ден мъжът бил подготвил почерпка, включваща алкохол. По-късно двамата си закупили и още алкохол от близкия магазин.

След като завършили с спонтанния празник, К.П. и самобитния хазаин разчистили помещението и се подготвили за потегляне. В този миг, в следствие от използвания алкохол, сред двамата мъже зародил спор, чиито мотив не е изрично открит. Стигнало се до физически конфликт и замяна на удари. К.П. съумял да вземе бар-стол, намиращ се покрай него и го употребявал, с цел да пречупи своя конкурент, удряйки го с него. След като го повалил на земята обвиненият ревизирал дали някой го е видял и още веднъж почнал да удря лежащия в безпомощно положение мъж. Това се повторило още един път.

К.П. се уверил, че неговият прочут не помръдва и несмущаван напуснал мястото на закононарушението. Прибрал се в дома си и опитал да унищожи улики, свързани с осъщественото от него.

Малко след 23:00 часа, съдържателят на помещението, който трябвало да си получи ключовете час по-рано, отишъл на мястото и намерил безжизненото тяло на жертвата. Незабавно алармирал за случилото се. К.П. бил арестуван.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против 36-годишния обвинен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР