Окръжна прокуратура в Монтана предаде на съд Сл. Славчев с

...
Окръжна прокуратура в Монтана предаде на съд Сл. Славчев с
Коментари Харесай

Съдят собственик на 145 автомобила

Окръжна прокуратура в Монтана съобщи на съд Сл. Славчев с обвинявания за укриване на налози. През 2013 година Славчев почнал да се занимава с регистрация на леки и товарни коли на свое име в КАТ при МВР-Монтана. Обичайно те се управлявали от други лица, най-вече румънски жители, въз основа на издавани от негово име пълномощни в качеството му на притежател.

В интервала от 11 юли 2013 година до края на 2014 година обвиненият, като физическо лице, записал на свое име 122 броя леки и товарни коли. Съгласно наредбите на Закона за локалните налози и такси, записаните МПС подлежат на данъчно облагане, а данъкът се дължи от техния притежател. Освен това към оня миг работила и наредба, според която в двумесечен период от регистрацията, той бил задължен да подаде данъчни заявления, въз основата на които се определял размерът на задължението.

Било открито, че Славчев не заявил пред община Лом притежаваните от него транспортни средства, заобикаляйки заплащане на дължими налози. Размерът на укрития налог от 11 юли 2013-а до края на 2016-а възлиза на 20 720,24 лв..

На 26 април 2014 година Славчев записал комерсиално сдружение, което се занимавало с разнообразни търговски покупко-продажби. От пети ноември 2014 година до края на годината компанията придобила 23 автомобила, включително и едно ремарке. Като притежател на сдружението той още веднъж избегнал заплащането на данъчните отговорности за тези транспортни средства, укривайки още 4306,56 лв. налози.

Разпитаният Славчев не се признава за отговорен и декларира, че нищо не дължи на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР