Окръжна прокуратура в Благоевград повдигна обвинение на 26-годишен мъж с

...
Окръжна прокуратура в Благоевград повдигна обвинение на 26-годишен мъж с
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на хакер, изнудвал жена във Фейсбук за голи снимки

Окръжна прокуратура в Благоевград повдигна обвиняване на 26-годишен мъж с букви А.Б. за навлизане в непознат профил във Facebook, отправяне на закани и държане на нецензурен материали с малолетни.

Обвиняемият, който живее със брачната половинка си и детето им в Кресна, имал преносим компютър, през който влизал в непознати профили в обществените мрежи и електронните пощи.

През 2013 година А.Б. почнал от време на време да смъква от разнообразни уеб сайтове нецензурен материали. Към 13 март предходната година на преносимия компютър си той към този момент имал 21 компютърни файла с такова наличие с малолетни.

Обвиняемият непрекъснато разглеждал профили на девойки и дами във Facebook, а откакто успеел да проникне в тях, записвал техните фотоси и видеофайлове на компютъра си.

През декември 2017 година мъжът разкрил профила на 23-годишна жена от Благоевград, съумял да го " хакне " и трансформирал, пренесъл и изтрил компютърни данни от него. След това сменил паролата за достъп, трансформирал имейл адреса на профила, изтрил телефонния номер на дамата от профила й и пренесъл данни за определените й другари.

Получавайки цялостен достъп, обвиненият се сдобил с голи фотоси на дамата. Това го стимулирало да опита да я принуди да му изпрати още такива. В рамките на три дни той изпратил на електронната поща на дамата четиринадесет известия, в които я заплашвал, че в случай че не му изпрати голи фотоси, няма да върне достъпа до профила й и ще разгласява всички нейни компрометиращи фотоси в общественото пространство.

Младата жена обаче подала сигнал в полицията. След това А.Б. е бил притеглен като обвинен и по отношение на него е почнало наказателно произвеждане. Предстои то да продължи в съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР