Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за отвличане на лице,

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за отвличане на лице,
Коментари Харесай

Четирима отвлякоха 13-годишно момиче, за да я омъжат

Окръжна прокуратура-Стара Загора следи досъдебно произвеждане за похищение на разположение, ненавършило 18 години – момиче на 13 година, като закононарушението е осъществено от повече от едно лице - закононарушение по член 142, ал.2, т.3 вр. с член 142, ал.1 от Наказателния кодекс.
По делото е открито, че на 5 март 2019 година, в с. Т., общ. Павел баня, малолетноро момиче е било отвлечено за брак. След сигнал на родственици, потърпевшата е била открита в друго село.
По делото е осъществен оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци. Установени са четири лица, от които три малолетни момчета и мъж, на 34 година, отвлекли малолетното момиче, както и автомобила, с който се предвижвали. Предстои те да бъдат привлечени в качеството на обвинени. Иззети са видеозаписи, по които се прави техническа експертиза, назначена е и съдебномедицинска експертиза.
Наказанието, което се планува за закононарушение по член 142, ал.2 от Наказателен кодекс, е отнемане от независимост от 7 до 15 години, оповестиха от пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР