Окръжна прокуратура-Смолян прекрати наказателното производство по досъдебно производство за умишлено

...
Окръжна прокуратура-Смолян прекрати наказателното производство по досъдебно производство за умишлено
Коментари Харесай

Прекратиха наказателното производство по делото за музиканта, който застреля приятелката си и се самоуби

Окръжна прокуратура-Смолян приключи наказателното произвеждане по досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране – закононарушение по член 116 алинея 1 т.4 пр.3 по отношение на чл.115 от Наказателния кодекс, поради настъпване на гибелта на дееца, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В хода на следствието е открито, че на 13 февруари 2018 година, към 23 часа, на Главен път с. Стойките, обл. Смолян - Курортен комплекс „ Пампорово “, в лек автомобил, марка „ Ауди ТТ “, били открити труповете на 48-годишния А.Б. и 41-годишната Н.П. Същия ден А.Б. дошъл в Курортен комплекс „ Пампорово “, където работела Н.П, с която поддържали връзка от няколко години, само че дамата желала да я прекратят. След извършен диалог в лекия му автомобила, марка „ Ауди ТТ “, той създал четири изстрела с револвер „ Макаров “ - три от тях в тялото на Н.П. /в главата и гърдите/, след което прострелял самичък себе си с оръжието, от упор, в лявото слепоочие.

По делото са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, конфискувани материални доказателства, назначени две тройни съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-химична, балистична и физико-химическа експертизи и други Според съдебно-медицинските експертизи гибелта и на двамата е била мигновенна и неизбежна. Заключенията на съдебно-химическите експертизи сочат, че в кръвта на двамата няма съществуване на алкохол, упойващи или психоактивни субстанции, както и лекарства. Според балистичната експертиза, изстрелите са създадени с горепосоченото оръжие, нелегално притежавано от А.Б. Мотивите за осъщественото закононарушение са персонални.

С разпореждане на Окръжна прокуратура-Смолян е прекъснато наказателното произвеждане на съображение чл.24, ал.1, т.4 от Наказателно-процесуалния кодекс, заради гибел на дееца, поради обстоятелството, че след осъществяване на убийството, А. Б. е поставил край и на своя живот.

Постановлението може да се апелира в седмодневен период пред Окръжен съд-Смолян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР