Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар Г (на

...
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар Г (на
Коментари Харесай

Предадоха на съд младеж за убийство по непредпазливост

Окръжна прокуратура – Сливен съобщи на съд Божидар Г (на 22 г.).

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е обвиняем за това, че 13.10.2016г. в гр. Шивачево, обл. Сливен, при ръководство на моторно транспортно средство – товарен автомобил марка „ Форд Транзит 330 “, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Така по несъобразителност предизвикал гибелта на 67-годишен мъж от гр. Шивачево и след действието е избягал от местопроизшествието.

Подсъдимият работил като водач на микробус, с който бил разнасян самун по търговски обекти. На горепосочената дата Божидар Г. доставил самун на магазин в гр. Шивачево. След като се разплатил с продавачката, се качил в транспортното средство, с цел да потегли.

Тогава от магазина излязъл потърпевшият, който се насочил в зоната зад микробуса и непозволено навлязъл към междинната част на пътното платно. В този миг товарният автомобил подхванал маневра на заден ход, като скоростта му достигнала 12 км/ч.

Подсъдимият подхванал и направил маневрата, без да следи непрестанно цялата зона зад товарния автомобил, като е следвало или да предприеме превръщане на посоката на придвижване при придвижване напред и на място, което не би затруднило останалите участници в придвижването, или да обезпечи човек, който да контролира осъществената маневра.

В резултат от подхванатата маневра пешеходецът бил ударен, а тялото му попаднало под гумите на транспортното средство.

Подсъдимият възприел какво се е случило, слязъл от микробуса и опитал да организира диалог с потърпевшия, само че не съумял. Тогава се качил на транспортното средство и напуснал местопроизшествието. Пострадалият умрял от раните си в болнично заведение.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съвещанието си за 20.04.2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР