Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинение, задържа за срок до 72ч.

...
Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинение, задържа за срок до 72ч.
Коментари Харесай

Задържане под стража за наркодилър

Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвиняване, задържа за период до 72ч. и внесе в съд искане за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Живко Ж.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е арестуван за това, че на 07.08.2018г. в гр.Сливен в апартамент в кв. “Българка “ без съответно позволение по смисъла на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите държал за разпространяване високорисково наркотично вещество – към 300гр. коноп /марихуана/.

По същото време и на същото място мъжът държал без съответно позволение огнестрелно оръжие /пистолет м.„ Макаров “ без сериен номер/ и 10бр. муниции. Разследването по делото се организира от проверяващ служител на реда при ОД Министерство на вътрешните работи Сливен.

Според наблюдаващия прокурор налице е действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши ново закононарушение, което се предпоставя от обремененото му правосъдно минало от доказателствата, сочещи това, че обвиненият е разпространявал опиати на трети лица и от откритото в населяваното от него жилище огромно количество високорисково наркотично вещество.

Съдът одобри причините на Прокуратурата и на 10.08.2018г. дефинира непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвиненото лице.

Определението на Окръжен съд Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР