Окръжна прокуратура - Русе праща на съд трима полицаи, обвинени

...
Окръжна прокуратура - Русе праща на съд трима полицаи, обвинени
Коментари Харесай

Прокуратурата праща на съд полицаи за взимане на подкуп

Окръжна прокуратура - Русе праща на съд трима служители на реда, упрекнати в подкупи. На 6 януари на пътя Силистра-Русе двама служители на реда хванали водач в нарушаване, само че вместо да му сформират акт, те му поискали 30 лв., която задържали за себе си. Непосредствено след приемане на поискания рушвет полицейските чиновници са арестувани. При осъществен на мястото персонален обиск сумата е открита в униформата на единия от тях.

Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция " Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи са следили полицейските чиновници в продължение на повече от 5 месеца. При следствието са открити и документирани голям брой случаи на получени подкупи от автоконтрольори от РУ-Сливо поле. По време на дежурство те вземали подкупи от водачи на МПС, които били спирани за инспекция.
 Полицейски екшън в Търново след пукотевица с автомат от джип
Полицейски екшън в Търново след пукотевица с автомат от джип

Задържани са двама мъже за нелегално владеене на оръжие

По формираното досъдебно произвеждане са повдигнати обвинявания за закононарушения по чл.302, т.1, вр. с чл.301, ал.1 от Наказателен кодекс на трима полицейски чиновници:

Б.Б., на 44 година, пълководец на поделение в Група " Охранителна полиция " в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе - за 12 подкупа.

Н.А., на 41 година, младши автоконтрольор в Група " Охранителна полиция " в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе - за 5 подкупа.

Е.М,. на 41 година, младши автоконтрольор в Група " Охранителна полиция " в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе - за 9 подкупа.

Извършени са общо 10 претърсвания и изземвания на адреси в Русе и други обитаеми места, както и персонални обиски на лица. Разпитани са голям брой очевидци, в това число пред арбитър от Окръжен съд-Русе. Изготвени са експертизи и са приложени голям брой писмени доказателства към делото.

Предстоят разпити на още очевидци и назначение на експертизи. Прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " на тримата обвинени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР