Окръжна прокуратура - Разград ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Окръжна прокуратура - Разград ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата в Разград е образувала досъдебно производство срещу шофьора, причинил катастрофата на пътя Русе-Цар Калоян

Окръжна прокуратура - Разград управлява досъдебно произвеждане по отношение на тежко пътно-транспортно произшествие, довело до гибелта на 56-годишен мъж, зародило на пътя Русе – Разград на 3 октомври 2022 година преди обяд, оповестиха от Апелативна прокуратура Варна.

Водачът предизвикал злополуката избягал от местопроизшествието и бил арестуван няколко часа по-късно, покрай град Търговище. Установено било че Й.М. управлявал товарен автомобил след приложимост на наркотични субстанции, каквато била констатацията от направените на място полеви проби за приложимост на алкохол и/или опиати. Той е притеглен към наказателна отговорност за това закононарушение от Районна прокуратура - Търговище. Предстои да бъде притеглен като обвинен и за тежкия случай, който провокирал, като работното обвиняване на Окръжна прокуратура – Разград касае умишленото причиняване на пътния случай.

42-годишният мъж ще остане в ареста за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Наблюдаващият случая прокурор желае неговото " задържане под стража “.

Й.М. е добре прочут на органите на реда. Той има 30 нарушавания на ЗДвП като измежду най-леките са ръководство на МПС без подложен защитен колан, без наложителна застраховка " Гражданска отговорност “, без винетен стикер. Осъждан е четири пъти, три от които за закононарушения срещу превоза. Излежал е ефикасна присъда от 10 месеца " отнемане от независимост “ за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, като към това наказване са прибавени още 10 месеца " отнемане от независимост “, защото действието било осъществено в изпитателен период по предишно наказание за ръководство на МПС след приложимост на алкохол.

Не са ясни събитията дали работодателят на 42-годишния мъж, който е професионален водач, е бил осведомен за множеството му противообществени прояви на пътя.

Пътно-транспортното произшествие, за което ще дава отговор Й.М. зародило в 09:45 часа през вчерашния ден. При нахлуване в дясна крива и евентуално придвижване с висока скорост мъжът изгубил надзор над управлявания от него товарен автомобил – влекач с полуремарке, и задната част на тежкото МПС заело двете ленти за насрещно придвижване на пътя. Така лидерът на лек автомобил, движещ се там, бил подложен в неспособност да избегне конфликт. 56-годишният мъж потърпевш тежко, като на път за болничното заведение умрял.

След случилото се, Й.М. не останал на местопроизшествието, а го напуснал. Успял да стигне до територията на област Търговище, където бил спрян и арестуван.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Разград.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР