Окръжна прокуратура-Разград привлича в качеството им на обвиняеми за отвличане

...
Окръжна прокуратура-Разград привлича в качеството им на обвиняеми за отвличане
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Разград привлича в качеството им на обвиняеми двама мъже за отвличане, противозаконно проникване в чужда собственост и кражба

Окръжна прокуратура-Разград притегля в качеството им на обвинени за похищение на жена, незаконно навлизане в непознат парцел и кражба Ф.Х. (63 г.) и Д.М. (25 г.), поданици на две села в област Разград.
 
Двамата ще бъдат арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за установяване на марка за неотклонение.
 
Във вечерните часове на 10 януари 2024 година, Ф.Х. и Д.М. влезнали незаконно в дома на гражданин на трето разградско село. Нанесли удари на притежателя на парцела и му откраднали два мобилни телефона.
 
Основната цел на незаконните дейности на двамата мъже била да отвлекат намиращата се в къщата 44-годишна жена, с която преди време 63-годишният имал интимна връзка, завършила бързо. Той обаче решил, че може още веднъж да се съберат без да има нейното единодушие и по този начин се стигнало до отвличането й.
 
Незабавните дейности на чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Разград довели до бързото определяне местонахождението на двамата мъже и дамата. Ф.Х. и Д.М. били арестувани, а потърпевшата – освободена и върната в дома й. Жената не е потърпевша.
 
Действия по доказване и документиране на осъществените закононарушения не престават под надзора на Окръжна прокуратура-Разград. Предстои в съда да бъдат импортирани претенции за налагане на най-тежката мярка " задържане под стража " обвинените.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР