Окръжна прокуратура протестира невинен“ срещу бизнесмен за злоупотреба с европейски

...
Окръжна прокуратура протестира невинен“ срещу бизнесмен за злоупотреба с европейски
Коментари Харесай

Бизнесмен не ще условна за злоупотреба с европари

Окръжна прокуратура стачкува „ почтен “ против предприемач за корист с европейски средства.

Делото в Апелативен съд Пловдив е формирано и по тъжба на втория обвиняем – Д. Д., който стачкува присъда от две години и три месеца условно.

На 16.02.22 година Окръжният съд е признал Д.Д. за отговорен за това, че е дал погрешни сведения, с цел да получи средства от фондове на Европейския съюз, за което му е наложено наказване от две години и три месеца отнемане от независимост условно, с изпитателен период от три години и шест месеца.

Вторият обвиняем М. Д. е оневинен изцяло.

С присъдата е почетен предявеният против подсъдимия Д. Д. от Европейския фонд цивилен иск в размер на 2 048 лв., представляващи обезщетение за претърпените от Фонда вследствие закононарушението имуществени вреди, ведно със законните лихви, считано от 23.06.2015 година

Предявеният против оправдания обвиняем М. Д. от същия цивилен просител иск за сумата от 643 лв. е отритнат като безпочвен.

В митинга се нападна оправдателната присъда на М. Д., като се желае да бъде анулирана в тази част, като бъде постановена нова, с която този обвиняем бъде наказан условно.

В жалбата се твърди незаконност на присъдата.

Обръща се внимание на признатия от обвиняването факт на заявяване за подкрепяне (по разнообразни мерки) на 40 бр. имоти като обработваеми, единствено 21 от които са инкриминирани като необработени.

Счита се, че неналичието на разяснение за какво прокуратурата няма несъгласие във връзка с останалите 19 бр. основава неизясненост по отношение на обвинителната режисура, която затормозява ефикасното реализиране на правото на отбрана на жалбоподателя.

На последващо място се показват възражения против направените агрономическа и геодезична експертизи.

Иска се и изцяло оправдаване по обвиняването и отменяне на гражданския иск.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР