Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен пловдивчанин,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен пловдивчанин,
Коментари Харесай

19-годишен пловдивчанин отива на съд, запалил жилището на свой познат за отмъщение

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт против 19-годишен пловдивчанин, който запалил жилището на собствен прочут в града. Младият мъж е подаден на съд за това, че на 27 октомври 2019 година в Пловдив, като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, е запалил апартамент със забележителна стойност - 45 000 лв., като пожарът се е разпрострял върху прилежащо жилище и от действието са последвали вреди за притежателите.

Когато направил палежът, младежът бил на 17 години. На въпросната дата той отишъл до дома на собствен прочут на ул. „ Гледка “ в Пловдив. Търсил го, тъй като няколко дни по-рано, той му бил взел мобилния телефон и отказвал да го върне. Когато стигнал до кооперацията, подпалвачът влезнал в жилището на своя прочут през незаключената входна врата. Обиколил стаите и открил, че вътре няма никой. Ядосал се, че не е съумял да си върне телефона и решил да възпламени жилището.

Пламъците обхванали стаите и се популяризирали към жилището на горния етаж. А.К. напуснал кооперацията и се отдалечил дружно със свои другари. След сигнал на тел. 112 на място пристигнали екипи на РСПБЗН, които потушили пламъците. Щетите от пожара не са възобновени.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР