Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Иво Даскалов-Иво Лудия, на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Иво Даскалов-Иво Лудия, на
Коментари Харесай

Гореща вест за Иво Лудия, който пиян уби трима души край Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Иво Даскалов-Иво Лудия, на 47 година

Той е предаден на съд за това, че на 02.05.2021 година на основния път Пловдив- Смолян, при ръководене на лек автомобил „ БМВ – Х5 “, е нарушил разпоредбите за придвижване, при което по несъобразителност е предизвикал гибелта на трима мъже – Николай И., на 43 година, Георги К., на 36 година, и Радослав У., на 38 година и казусът е изключително тежък.

Във съдбовния ден Иво Лудия бил със свои близки и познати в къща в село Бойково, където чествали Великден. Около 21.30 ч., Лудия дружно с Георги К. и Радослав У., се качили в лекия автомобил „ БМВ – Х5 “. Колата карал Лудия, макар че денем употребявал алкохол. Те тръгнали в посока към Пловдив. Георги К. пътувал на предната седалка, а Р.адославУ. – на задната, зад водача.

Иво Даскалов се движел с автомобила по Околовръстното шосе на гр. Пловдив. В момента на случая той управлявал автомобила с централизация на алкохол в кръвта 2,17 промила и със скорост от 180 км/ч при позволени 90 км/ч за пътно транспортно средство категория „ В “ отвън обитаемо място.

Той подхванал маневра изпреварване, само че не съумял да се върне в напуснатата от него пътна лента, вследствие на което настъпил преден конфликт с идващия насреща лек автомобил „ БМВ – 730 Д “, ръководен от Николай И. Вследствие на конфликта на място починали Николай И. и Радослав У., а Георги К. умрял след това в болничното заведение.

Според техническата експертиза, причина за злополуката е ръководство на лекия автомобил от Иво Лудия след приложимост на алкохол, с превишена скорост и предприемане на изпреварване по време и място, когато това не е било безвредно.

Спрямо Даскалов е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 20 000 лв. от Апелативен съд – Пловдив. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив му е наложена възбрана за овакантяване рамките на България и му е конфискувано свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство.

Случаят е избран като изключително тежък.Наказанието за посоченото закононарушение е от 5 до 20 години отнемане от независимост и отнемане от правоуправление.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР