Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 47-годишен мъ, който е

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 47-годишен мъ, който е
Коментари Харесай

Предават на съд двама, опитали да подкупят пловдивски полицаи

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 47-годишен мъ, който е предаден на съд за това, че на 22 май 2023 година на автомагистрала „ Тракия “ в землището на село Белозем, е дал рушвет в размер на 50 лв., на двама полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа и да не му сформират акт за определяне на административно нарушаване за това, че употребява мобилен телефон без устройство по време на ръководство на автомобила.
Прочетете още
Мъжът имал товарен камион „ Мерцедес “ и се занимавал с доставка на плодове и зеленчуци. На 22 май 2023 година той пътувал в посока към Бургас. На автомагистрала „ Тракия “ в региона на село Белозем, бил спрян от полицейски патрул. Служителите на Министерство на вътрешните работи направили инспекция на документите и му съобщили, че ще му бъде наложено административно наказване за това, че е разговарял по мобилния телефон по време на придвижване. За да не му сформират акт, той предложил рушвет от 50 лева Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели банкнотата и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и по отношение на 58-годишен, за това, че на 04 юни 2023 година в Раковски е дал рушвет – пари на стойност 50 лв., на полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности, свързани с търсене на административно-наказателна отговорност от нарушителя, като лидер на товарен автомобил.

На 4 юни 2023 година обвинения управлявал товарния автомобил в посока към животинския пазар в  Раковски. Той бил спрян за инспекция, като полицейските чиновници открили, че транспортира животни без да има нужната документи. За да не му сформират акт, мъжът предложил на служителите на реда рушвет от 50 лева Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни съвещания по импортираните обвинителни актове. 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР