Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 33-годишният Красимир Батаклиев за

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 33-годишният Красимир Батаклиев за
Коментари Харесай

Синът на Ангел Батаклиев, опитал да подкупи катаджии

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 33-годишният Красимир Батаклиев за това, че през март предходната година в Пловдив е опитал да подкупи с 30 лв. пътен служител на реда, с цел да не му сформира актове за открити административни нарушавания. Обвиняемият е наследник на известния транспортен необут и някогашен общински консултант Ангел Батаклиев.

Престъплението е квалифицирано по член 304а, предл.6 вр. член 304 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 25 март 2021 година в Пловдив, към 19,30 ч., полицейски автопатрул спрял за инспекция на бул. " Цар Борис Трети Обединител " лек автомобил, марка " Мерцедес ", ръководен от Красимир Батаклиев. Полицаите открили, че лидерът не носел удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство и надзорен ваучър, уверение за осъществен механически обзор и не бил разполагаем документ, установяващ сключването на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Полицейските чиновници му обяснил, че за неналичието на документите следва за му бъдат формирани актове за определяне на административно нарушаване.

Един от тях влезнал в полицейския автомобил, с цел да напише актовете, а през това време към колата се доближил Красимир Батаклиев. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лв., с цел да не бъде глобен. Служителят на Министерство на вътрешните работи не взел парите и незабавно уведомил дежурния проверяващ служител на реда.

По делото са разпитани очевидци, направени експертизи и други Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР