Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 24-годишният Кязим, който въпреки

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 24-годишният Кязим, който въпреки
Коментари Харесай

Съдят Кязим, чиято кола бе отнесена от влака до Песнопой

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 24-годишният Кязим, който макар всички предупредителни знаци мина през неохраняем прелез и колата му бе отнесена от влака. В резултат почина приятелката му.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт против младия мъж за това, че до момента в който е карал е нарушил разпоредбите за придвижване, при което по несъобразителност е предизвикал гибелта на човек и е наранил различен.

На 4 декември 2016 година обвиненият Кязим С. и потърпевшата Н.И., на 24 година, с която живеел на фамилни начала, както и тяхното седеммесечно бебе, пътували с „ Рено Меган “. Те отишли в с. Песнопой, обл. Пловдив, с цел да ревизират работното време на социална баня с минерална вода.

Обвиняемият управлявал автомобила по асфалтиран път, който прекосявал през селото, и се пресичал от железопътната линия Пловдив-Карлово. За прекосяване на пътните транспортни средства на жп линията бил построен неохраняем прелез без бариери.

Той обаче е оборудван от двете страни с пътни знаци – „ Железопътен прелез с един коловоз “ и „ Спри “, както и с предупредителна табела – „ Спри! Огледай се, ослушай се и премини, в случай че не идва трен “.

Прелезът имал светлинна и звукова сигнализация за приближаващ трен. Същия ден, към 15,36 часа, по разписание от гара Карлово за Централна гара-Пловдив потеглил пътнически трен, състоящ се от дизелово мотриса и два вагона. Той се движел с позволената скорост за сектора. При приближаване на жп прелез „ Песнопой “, машинистът подал звуков сигнал „ Внимание “.

В този миг управляваният от обвинения автомобил бил навлязъл в региона на жп прелеза. Кязим С. не обърнал внимание на забранителната светлина на светофара, включената сигнализация и поставения пътен знак „ Спри “, не се огледал надясно преди навлизането върху самия жп прелез, заради което не видял идващия трен.

Водачът на лекия автомобил навлязъл на релсите, когато влакът бил на 15 метра от прелеза . Машинистът незабавно подал непрестанен звуков сигнал и задействал екстрено спирачната система. Спирането на влака преди удара с автомобила било невероятно, заради извънредно дребното разстояние сред тях.

В резултат на произшествието, 24-годишната Н.И, която пътувала на задната седалка получила контузии, от които умряла. Малолетният й наследник получил контузии на главата, провокирали разстройство на здравето му и краткотрайна заплаха за живота. Кязим С. не претърпял съществени контузии.

По делото е била назначена техническа експертиза, съгласно която главната причина за злополуката е, че лидерът на лекия автомобил е навлязъл в жп прелеза по метод и миг, когато това не е било безвредно.

Не е имало механически спънки обвиненият да забележи идващия трен и да спре на място, с цел да изчака прекосяването му, в случай че се е бил огледал. По делото са разпитани очевидци, назначени експертизи и други /Марица.бг
тагове кязим кола влак
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР