Окръжна прокуратура Пловдив на нарочна пресконференция изнесе подробности за разкрито

...
Окръжна прокуратура Пловдив на нарочна пресконференция изнесе подробности за разкрито
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за разкрито убийство и задържан с подкуп държавен служител

Окръжна прокуратура Пловдив на нарочна конференция изнесе детайлности за разкрито ликвидиране и за арестуван с рушвет чиновник на Българска организация за сигурност на храните /БАБХ/.

,,Вчера на телефон 112 е получен сигнал за умрял мъж в дома си на ул. "Братия " 8 в Пловдив. Изпратените на място екипи на полицията и на Спешна помощ, установяват гибелта на 56-годишния жител на жилището. Огледът на място е открил, че има следи от насилие'', сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив Атанас Илков.

След интензивно следствие е открито, че причинител на убийството е 47-годишна жена, от Пловдив, с която мъжът е живеел на брачен начала. Във вторник вечерта след зародил следващ скандал сред тях, мъжът показал експанзия, а извършителката му нанесла гибелен удар с нож в региона на корема. Тя е пробвала да заличи следите си. Задържана е за период от 72 часа и е направила признания. Срещу нея е повдигнато обвиняване за ликвидиране по персонални аргументи, разясни окръжният прокурор Румен Попов.

Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов пък даде детайлности за арестуван основен контрольор в регионалната дирекция на БАБХ, в бранш опазване на здравето на животните, отговарящ за община Първомай. Той е изискал от аграрни производител от община Първомай, който се занимавал с развъждане на животни и произвеждане на млечни артикули, 1000 лв. рушвет, с цел да не установи и да не сформира акт за осъществено административно нарушаване. Държавният чиновник е арестуван през вчерашния ден в региона на Първомай, след сигнал на изнудвания земеделец, като в колата му е открит подкупа и две торби с млечни артикули, създавани от земеделския производител.

По случая са употребявани специфични разследващи средства. Служителят на БАБХ е арестуван за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи, следва през днешния ден да му бъде повдигнато обвиняване за закононарушение - рушвет, с цел да не извърши свое обвързване по работа. След повдигането на обвинявания на арестувания ще му бъде наложена мярка за период от 72 часа. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост за период от 3 до 10 години и санкция до 20 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР