В курортен комплекс Белчин бани“, край самоковското село Белчин, предстои

...
В курортен комплекс Белчин бани“, край самоковското село Белчин, предстои
Коментари Харесай

Нов къмпинг за 4 млн. лв. започна да се строи в „Белчин бани“

В курортен комплекс „ Белчин бани “, край самоковското село Белчин, следва да бъде построен нов къмпинг. Той ще носи името „ Поларис “ и се чака да бъде подготвен след две години, сподели за Economic.bg Соня Върбанова от „ Енерджи делта “ ЕООД, вложител в плана. Компанията е част от групата „ Синергон холдинг “ АД.

Тази седмица на публична гала беше направена и първа копка на комплекса.

Инвестицията ще надвиши 4 млн. лева и се разисква въпросът за привличане на външен банков запас “, сподели още Върбанова.


Бъдещият къмпинг
По думите на Върбанова концепцията за плана се възнамерява от повече от две години и вложителят е на мнение, че бъдещето на туризма в България е точно в зеления туризъм и по тази причина ще се стреми „ Глемпинг Поларис “ да е един от най-зелените и екологично чисти “.

Всъщност къмпингът ще разполага и с глемпинг зона. Този тип първокласно къмпингуване съчетава удобствата и комфорта на хотелското обслужване, само че измежду природата.

Предвижда се къмпингът да бъде построен в границите на 24 месеца и да работи целогодишно, а след въвеждането му в употреба ще бъдат основани над 30 работни места в района.

Проектът включва построяването на двуетажни къщи с величина от 114 кв.м., съществена постройка на повърхност от 930 кв.м. наречена „ съцето на къмпинга ”, в която ще има разнообразни зони – зала за хранене, място за подготвяне на храна, зона за игра на закрито и детски ъгъл, мултимедийна зала, СПА зона.

Предвижда се да има два басейна – вътрешен и външен, които ще се пречистват по новаторска екологична технология.

Ще се изградят 75 места за разполагане на кемпери и каравани. Всяка една къмпинг единица ще има място за паркиране, вода, ток и зелена повърхност с размер от 55 кв.м.  до 80 кв.м., което ще съставлява самобитен двор.

Комплексът ще предлага алея с перголи и зони за барбекю, ще има също обособена зона за разчистване на караваните и всевъзможни други улеснения, които да покрият потребностите на посетителите до най-малкия подробност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР