Ние председател на парламента от ГЕРБ няма да подкрепим. Отговорност

...
Ние председател на парламента от ГЕРБ няма да подкрепим. Отговорност
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Ние председател на парламента от ГЕРБ няма да подкрепим

„ Ние ръководител на Народното събрание от ГЕРБ няма да подкрепим. Отговорност на първия е да обезпечи болшинство. Нашата политическа групировка не излъчи ръководител, тъй като сме с ясното схващане, че не би трябвало да ставаме причина за блокаж “. Това сподели Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Според нея отговорност на първата политическа мощ е да образува болшинство.

Ние ръководител на Народното събрание от ГЕРБ няма да подкрепим

Обвиненията на Нетаняху против Съединени американски щати за липса на военна помощ „ провокираха отвращение “ в Белия дом 20.06.24 09:45 Росица Матева сподели какъв брой % от изборните протоколи са сбъркани 20.06.24 09:42 Надежда Йорданова: Ние ръководител на Народното събрание от ГЕРБ няма да подкрепим 20.06.24 09:33 Испания се изправя против Италия в колосален конфликт в „ Групата на гибелта “ 20.06.24 09:19 Страхил Ангелов: Безвремието и политическия вакуум ще не престават 20.06.24 09:16

„ Аз упорствам това да бъде направено по обществен, честен и транспарантен метод. Първият ден на 50-ото Народно заседание напълно приличаше на първия ден на 49-ия парламент. Ние от самото начало говорихме, че няма нито една политическа причина да отидем на тези избори, на които бяхме. Имахме своята теза, че в действителност отиваме на избори, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърлиха да продължим с измененията “, добави още Йорданова.

SafeNews напомня, че „ в случай че Народното събрание не успее да избере ръководител, няма разформироване, а отиване на нови избори. Без председател работата на НС не може да продължи. Оставаме в първото съвещание, до момента в който не се изберат ръководител и заместник-председатели. “ Това каза доц. Наталия Киселова, учител по конституционно право.

По думите й, Николай Марков от „ Величие “ не може да постави клетва преди избора на ръководител, тъй като съвещанието е учредително.

„ В Конституцията са посочени стъпките, по които то минава. Не е задоволително Марков единствено да подпише клетвения лист, а би трябвало да изрече клетвата и устно. За да се закълне, би трябвало първо да бъде определен ръководител на Народното събрание “, добави тя.

Източник: NOVA

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР