Окръжна прокуратура-Пловдив днес внесе обвинителен акт спрямо 45 годишния адвокат

...
Окръжна прокуратура-Пловдив днес внесе обвинителен акт спрямо 45 годишния адвокат
Коментари Харесай

Предават на съд пловдивския адвокат Владимир Елдъров за укриване на данъци от хонорари

Окръжна прокуратура-Пловдив през днешния ден внесе обвинителен акт по отношение на 45 годишния юрист Владимир Елдъров.  Той е предаден на съд за това, че в интервала от 2013 година до 2015 г в Пловдив пред Национална агенция за приходите, като локално физическо лице, упражняващо специалност „ юрист “, избегнал заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери на обща стойност от 71 037,47 лв..
Прочетете още
Като юрист Елдъров специализирал активността си главно в споразумяване по правосъден ред и по административен път - посредством застрахователни сдружения, на компенсации за потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски възнаграждения и дължал налог.

 За посочения интервал била осъществена първична и повторна данъчна проверка на лицето, като е установено, че не всички от получените от Елдъров хонорари са били регистрирани в цялостен размер като приход в подадените годишни данъчни заявления. При последвалите проверки били изискани всички адвокатски кочани, контракти за правна отбрана и процесуално посланичество. Установено било, че една част от документите не съдържали контрактувано заплащане, в друга била вписана съответна сума, а в трета - единствено % от компенсацията. След повсеместен обзор на събраните при проверката доказателства са били открити данни за укрити данъчни доходи или приходи в горепосочения размер.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото. 

Адвокат Елдъров е много прочут в Пловдив, откакто бе забъркан и наказан в огромна скица за  измами с компенсации, изплащани на близки на починали в произшествия. След следствие на. Елдъров е получавал санкции и за подбудителство  за опит за ликвидиране и 4 палежа.

Повече по тематиката:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР