Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Шофьор, причинил смъртта на минаваща зад автомобила му жена, е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Г. Г. за осъществено от него закононарушение при ръководство на моторно транспортно средство, довело до гибел на жена – по член 343а, алинея 1, б. „ б “, вр. член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Около 09:30 ч. на 30.01.2015 година, в гр. Радомир, Г. Г. бил зад кормилото на лек автомобил „ Фиат Дукато “. Пред жилищен блок, на асфалтиран път в междублоковото пространство, той нарушил Правилата за придвижване по пътищата. Преди да стартира маневрата обратно, обвиненият Г.Г. не се убедил, че пътят зад колата му е свободен и че няма да сътвори заплаха или усложнения за останалите участници в придвижването. Той не следил непрестанно пътя зад ръководеното от него транспортно средство. В резултат на дейностите си лидерът предизвикал политравма на преминаващата зад автомобила му жена, довела до остра кръвозагуба и сърдечно съдова непълнота, от които последвала гибелта на потърпевшата.

След осъществяването на действието обвиненият Г.Г. направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на дамата - позвънил на „ Спешна помощ “ и в полицията, повдигнал с крик МПС, с цел да освободи потърпевшата, дарил кръв и провел кръводаряване от свои другари, а също по този начин дал парични средства на околните на дамата за лекуването й.

Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР