Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу полицейски началник от ОД

...
Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу полицейски началник от ОД
Коментари Харесай

Прокуратурата погва полицейски шеф заради голите обиски в пловдивска дискотека на 6 май

Окръжна прокуратура образува досъдебно произвеждане против полицейски шеф от ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив поради случая в дискотека „ Бушидо “ на 6 май.

Служителят е нарушил и не е извършил служебните си отговорности, и е превишил властта и правата си – оповестяват от държавното обвиняване. То е формирано след постъпила тъжба против полицейските чиновници, които задържаха няколко часа клиенти на заведението, а някои бяха събличани за инспекция за опиати.

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева добави, че се проверяват повече хора, само че не посочи дали измежду тях е шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

" Досъдебното произвеждане по закон не се образува за лице - едно или повече, а за осъществено закононарушение. Действията са осъществени за да се навреди на други хора - в тази ситуация съдържателите на заведението ", уточни тя.

Срокът на следствието е 2 месеца.

Припомняме, че през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи стартира дисциплинарна инспекция против 6-ма чиновници на пловдивската полиция, откакто завърши инспекцията за непозволени дейности при полицейска интервенция в нощния клуб.

В отчета са открити нарушавания на 6-ма чиновници на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на управителни длъжности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР