Окръжна прокуратура-Монтана привлече в качеството на обвиняеми четирима мъже за

...
Окръжна прокуратура-Монтана привлече в качеството на обвиняеми четирима мъже за
Коментари Харесай

Четирима са с повдигнати обвинения след боя с брадви в Лом

Окръжна прокуратура-Монтана притегли в качеството на обвинени четирима мъже за причиняване на гибел след свада с брадви в Лом, при която умря един мъж. Под управлението на Окръжна прокуратура - Монтана се водят дейности по следствие за причиняване на гибел в резултат на съзнателно нанесена телесна щета. Досъдебното произвеждане в началото е било под надзора на Районна прокуратура-Монтана за закононарушение по член 128, алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на тежка телесна щета.

В качеството на обвинени са привлечени четири лица. В съучастничество като причинители те предизвикали гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. За това закононарушение законът планува наказване от 3 до 12 години " отнемане от независимост ".

С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура-Монтана те са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за ограничения за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинените.

Установено е, че към среднощ на 9 август, на ул. " Физкултурна “ в Лом, бил нанесен побой на 47-годишен мъж. Вследствие на породеното му тежко увреждане – раздран далак, потърпевшият умрял.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Монтана, която одобри досъдебното произвеждане по подготвеност. Деянието е квалифицирано по член чл. 124, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на събиране на доказателства за авторството на действието е осъществен оглед на местопроизшествието, извършени са разпити на очевидци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР