Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем К.Д., на 45 г., за

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем К.Д., на 45 г., за
Коментари Харесай

Спипаха тарикат, скрил в субуфер марихуана за Турция

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен К.Д., на 45 година, за това, че на 24.10.2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с лек автомобил, марка „ Порше Кайен “, без съответно позволение, е направил опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 2,820 кг и на обща стойност 11 280 лв., като действието е останало незавършено по независещи от него аргументи. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 24.10.2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, в посока от Република България към Република Турция, на трасе изходящи леки коли и рейсове, се открил лек автомобил, марка „ Порше Кайен ", с български регистрационен номер, ръководен от К.Д. Водачът бил самичък в колата. Превозното средство било отклонено за осъществяване на щателна митническа инспекция. При направената такава, в озвучителното тяло за ниските честоти (субуфер), митническите чиновници разкрили вакуумирани 19 броя полиетиленови пликове, в които имало суха зелена листна маса. При осъществения полеви тест, сухата маса реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 2,820 кг и е на стойност 11 280 лв..

По делото се правят дейности по следствието. Водачът на автомобила е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К.Д.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР