Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 22-годишен

...
Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 22-годишен
Коментари Харесай

Обвиниха в опит за убийство нападнал с брадва сътрапезник в Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково притегли като обвинен и задържа 22-годишен за опит за ликвидиране. На 12 ноември в Хасково той е направил опит съзнателно да умъртви 37-годишен посредством нанасяне на удар с секира в региона на главата, като действието останало незавършено заради независещи от него аргументи, сочат от прокуратурата.

Вчера от ОДМВР-Хасково оповестиха, че 22-годишен хасковлия е забил секира в главата на собствен прочут по време на разгулен запой, приключил със скандал и нападението. Инцидентът станал в неделя в жк „ Орфей “, като в 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за сборичкване сред двама мъже. Пристигналият на място екип открил, че 37- годишен е със спукан череп. Двамата седнали да се черят още от обяд, а откакто пийнали порядъчно се скарали. След интервенция на присъстващи абсурдът бил преустановен и нападателят си тръгнал. След малко време обаче, той се върнал и още веднъж нападнал по-възрастния си сътрапезник, като извадил секира и с нея му нанесъл удара по главата. Пострадалият е бил отведен в МБАЛ – Хасково с риск за живота.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, следствието по което се води от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Хасково. По него са били разпитани очевидци, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Първоначално 22-годишният е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвинен е било постановено и задържането му за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР