Окръжна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем А.М., на 40 г., за

...
Окръжна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем А.М., на 40 г., за
Коментари Харесай

Мъж преби до смърт свой роднина в Димитровград

Окръжна прокуратура–Хасково притегли като обвинен А.М., на 40 година, за причиняване на гибел по несъобразителност вследствие на нанесени две междинни телесни повреди, изразяващи се в разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота – закононарушение по член 124 алинея 1 прочие 2 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура–Пловдив.

До момента е открито, че обвиненият А.М. и потърпевшият С.М., на 62 година, се познавали. Те живеели в разнообразни жилища в Димитровград. Обвиняемият А.М. бил шурей на дамата на потърпевшия С.М.

Съдят мъжа, умъртвил грубо баба си във Велинград

На 08.01 2020 година, двамата в началото се скарали в дома на зетя, тъй като А.М. обвинил С.М., че е счупил с камък стъкло на прозорец на дома му. С.М. отричал. По–късно обвиненият отишъл в дома на потърпевшия и изискал от него да му даде 200 лв. за ремонт на прозореца. Пострадалият отказал и още веднъж му обяснил, че не е развалил стъклото. Обвиняемият А.М. се ядосал и почнал да го удря с юмруци по главата и тялото, съборил го на земята и му нанесъл мощни ритници, като му предизвикал тежки гръдна и белодробна контузии. По-късно потърпевшият е бил признат в болничното заведение в гр.Хасково, като на 17 февруари 2020 година е подал сигнал в полицията за побоя.

Психично болен преби до гибел майка си

Първоначално в Районна прокуратура–Димитровград по случая е било формирано досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета. На 9 март 2020 година по делото е получено съобщение, че потърпевшият С.М. е умрял, като от съдебномедицинската експертиза е открита причинно-следствена връзка сред настъпилата гибел и нанесения побой. От 10 март 2020 година, досъдебното произвеждане е признато по подготвеност в Окръжна прокуратура–Хасково, поради наличните доказателства за закононарушение по чл.124 ал.1 пр.1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият А.М. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура–Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР