Окръжна прокуратура–Габрово наблюдава досъдебно производство, започнало с неотложно следствено действие

...
Окръжна прокуратура–Габрово наблюдава досъдебно производство, започнало с неотложно следствено действие
Коментари Харесай

ОП–Габрово ръководи досъдебно производство за държане на висикорискови наркотични вещества в големи размери с цел разпространение, както и отглеждане на 59 растения от рода на конопа

Окръжна прокуратура–Габрово следи досъдебно произвеждане, почнало с наложително следствено деяние на 04.11.2022 година

Работи се по две закононарушения – за държане за разпространяване на 48,032 кг. високорискови наркотични субстанции – канабис, както и засяване и развъждане на 59 броя растения от рода на конопа. Това заяви и.ф. областен прокурор на Габрово Жени Шикова, която е и наблюдаващ прокурор на взаимен брифинг с Цветомир Цонков – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово и Тодор Тодоров – основен проверяващ служител на реда при ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово.

„ Неотложните следствени дейности са осъществени от екип на ОД на Министерство на вътрешните работи Габрово в наличие на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура–Габрово. Наркотичните субстанции са открити в къща, находяща се в обезлюдено обитаемо място в кметство Гръблевци, общ. Габрово. В дворно място към къщата са открити засадени и отглеждани и 59 броя растения от рода на конопа. Установените наркотичните субстанции в къщата са в огромни размери, на обща стойност 192 000,00 лв. “.

Директорът ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово обясни, че по постъпила оперативна информация са подхванали неотложно дейности по локализиране на местопроизшествието и определяне на лицето в труднодостъпна изолирана околност.

Наблюдаващият прокурор обясни, че в качеството на обвинен е притеглен мъж на 45 години за закононарушение по член 354а алинея 2 изр. първо във вр. с алинея 1 изр. първо от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от 3 до 12 години и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Събран е огромен размер материални доказателства, средство и предмет на посочените закононарушения – машина за вакумиране, приспособление за сушене и други движимости, сочещи подготовка и методичност на тази незаконна активност.

Извършителят е оправдан, само че са събрани доказателства за висока социална заплаха на обвиненото лице и на действието. Окръжна прокуратура–Габрово е постановила задържане на лицето за период до 72 часа, като на 08.11.2022 г.  ще внесе искане до Окръжен съд–Габрово за взимане на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието и установяването съпричастност и на други лица към тази незаконна активност не престават под управлението на Окръжна прокуратура–Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР