Окръжна прокуратура-Благоевград приключи делото срещу С.Р., привлечен към наказателна отговорност

...
Окръжна прокуратура-Благоевград приключи делото срещу С.Р., привлечен към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Управител на дружество е с наложено наказание за представяне на неверни сведения при кандидатстване за получаване на средства от фондове на ЕС

Окръжна прокуратура-Благоевград завърши делото против С.Р., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 248а, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

В хода на извършеното следствие са събрани доказателства за това, че той показал погрешни сведения за приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

На 14.06.2019 година С.Р., в качеството на ръководещ и представляващ комерсиално сдружение „ А.Б.Р. “ ЕООД, посетил Общинска работа „ Земеделие “ в гр. Благоевград. Предприемачът подал заявление за подкрепяне за 2019 година, форма за юридически лица и таблици, като заявил 30 имота, употребени от компанията му на правно съображение. Сред посочените от него парцели били такива с друга повърхност в села в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир.

В реалност обвиненият нямал право да употребява тези земи. Освен това ръководеното от него сдружение нито ги обработвало, нито ги поддържало в положително земеделско и екологично положение, отговарящо на условията за подкрепяне.

Средствата, за чието приемане С.Р. кандидатствал, са били предоставени на българската страна от фондовете на Европейския съюз по разнообразни схеми и ограничения.

Обвиняемият се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Окръжна прокуратура-Благоевград, което съдът е одобрил. За осъщественото от него закононарушение му е наложено наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР