Окръжна прокуратура – Благоевград приключи делото срещу 60-годишната М.К., обвинена

...
Окръжна прокуратура – Благоевград приключи делото срещу 60-годишната М.К., обвинена
Коментари Харесай

Осъдиха 60-годишна жена, отглеждала и държала марихуана с цел разпространение в с. Скрът

Окръжна прокуратура – Благоевград завърши делото против 60-годишната М.К., упрекната за осъществени от нея закононарушения по член 354в, алинея 1, прочие 1 и прочие 2 и по член 354а, ал.1, прочие 4 от Наказателен кодекс. През пролетта на 2021 година обвинената засяла и до 28.09.2021 година отглеждала в дворно място на жилището й в с. Скрът, община Петрич, растения от рода на конопа (канабис) в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

При следствието са били открити и конфискувани 10 растения с височина от 1,40 м до 1,70 м, със наличие на деен наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол 1,5%. В дървена сграда М.К. държала за разпространяване коноп (марихуана) на обща стойност 7 264 лв., избрана според разпореждане на Министерски съвет за установяване на цени за наркотични субстанции за потребностите на съдопроизводството.

Обвиняемата М.К. се е признала за отговорна за осъществените от нея незаконни действия. Между отбраната и Окръжна прокуратура – Благоевград е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложено й наказване от 12 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период. Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР