Окръжна прокуратура – Благоевград е започнала разследване във връзка с

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е започнала разследване във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на миньора в рудник "Ораново"

Окръжна прокуратура – Благоевград е почнала следствие по отношение на случая в мина "Ораново ". Това сподели представителят на окръжната прокуратура прокурор Весела Стоилова, представена от "Фокус ".

Следовател от "Окръжен следствен отдел " при Окръжна прокуратура – Благоевград взаимно с инспектори от инспекцията по труда са направили оглед в мината на мястото на случая. С това първо деяние в действителност стартира и следствие, следено от Окръжна прокуратура – Благоевград за закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс, а точно за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно-регламентирана активност, представляващата източник на нараснала заплаха, изясни Стоилова.

Тя добави, че все още не престават да се правят дейни дейности по следствието. Провеждат се разпити на очевидци и очевидци, назначават се експертизи.

Припомняме, че през вчерашния ден след 16.30 часа празна вагонетка в наклонена изложба в рудник "Ораново " блъсна 55-годишния Стефан Синапов от село Долно Осеново. Пострадалият миньор беше превозен до благоевградска болница, само че по-късно умря в резултат на тежките контузии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР