Окръжна прокуратура – Враца приключи действия по досъдебно производство и

...
Окръжна прокуратура – Враца приключи действия по досъдебно производство и
Коментари Харесай

Изправят пред съда автомонтьор, подкарал чужда кола дрогиран и убил човек в катастрофа

Окръжна прокуратура – Враца завърши дейности по досъдебно произвеждане и внесе в съда обвинителен акт против Н.Б. на 27 години, притеглен към наказателна отговорност за причиняване на злополука със умрял човек.



Към м. февруари 2020 година Н.Б. работел като автомонтьор в сервиз в село Тишевица. За осъществяване на ремонт му бил поверен лек автомобил „ Ленд Ровър “.
На 14.02.2020 година, макар че не имал удостоверение за правоуправление на МПС, обвиненият решил да отиде до родното си село Търнава с непознатия автомобил, без знанието на мениджъра на сервиза.
Около 6.20 ч. в сектора сред Бяла Слатина и Борован Н.Б. нарушил разпоредбите за придвижване, като трансформирал придвижването на управлявания от него автомобил. Той навлязъл в лентата за насрещно придвижване и провокирал пътнотранспортно произшествие. В резултат на челния удар с лек автомобил, м. „ Фолксваген “, настъпила гибелта на неговия лидер – 67-годишният Г.М.
Свидетели на случая подали сигнал на телефон 112.
В хода на осъществена инспекция с техническо средство е било регистрирано съществуване на наркотично вещество метамфетамин у Н.Б. Това сочат и изводите на правосъдна химикотоксикологична експертиза.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР