Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем Цветан

...
Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем Цветан
Коментари Харесай

Оставиха в ареста въоръжения похитител Цецо след драмата със заложници край Сандански

Окръжна прокуратура – Благоевград притегли в качеството на обвинен Цветан Ц. по досъдебно произвеждане за осъществени четири закононарушения – опит за съзнателно ликвидиране (по член 115, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от НК), отнемане от независимост в изискванията на домашно принуждение (по член 142а, алинея 4, вр. алинея 1 от НК), закана с ликвидиране в изискванията на домашно принуждение (по член 144, алинея 3 пр.1 и пр.3 от НК) и за безчинство (по член 325, алинея 3, прочие 5, вр. алинея 1 от НК).

В хода на следствието е открито, че към 17,20 ч. на 03.10.2023 година, в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Цветан Ц. създал четири изстрела с револвер против Н.П. (на 59 години). На потърпевшия били породени пострадвания в гръдната област.

Извършеният от обвинения опит за съзнателно ликвидиране останал незавършен заради оказване на висококвалифицирана здравна помощ на простреляния мъж.

В изискванията на домашно принуждение в същата къща Цветан Ц. лишил от независимост три лица – Н.П., А.П. и щерка им Е.С. Заплашил ги с два револвера и нож и им се заканил с ликвидиране.

Обвиняемият създал няколко изстрела с револвер против М.Е. и Р.Р., притекли на помощ на потърпевшия Н.П. Извършените от него непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, се отличават с изключителна смелост.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият Цветан Ц. е арестуван за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане продължава с дейни дейности по следствието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР