Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка за неотклонение „задържане

...
Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка за неотклонение „задържане
Коментари Харесай

28-годишен с 21 присъди остава в ареста

Окръжен съд – Варна дефинира непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 28-годишния Николай Т. Той е упрекнат за обир в игрална зала в Девня осъществен при изискванията на рисков рецидив.Това оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд - Варна.

Според обвиняването действието е осъществено на 13 август 2020 година, към 03,15 часа, когато в игрална зала в Девня влезнал маскиран мъж, който заплашил чиновник в залата с бутафорен автомат и направил обир на към 300 лева След оперативно-издирвателни дейности на 17.08.2020г. Николай Т. е арестуван и му е било повдигнато обвиняване за осъществяване на закононарушението.

В Наказателен кодекс плануваното наказване за действието е „ отнемане от независимост " до 15 години, като същото е тежко по смисъла на закона. От справката за съдимост на 28-годишният мъж е видно, че той е с богато правосъдно минало. Николай има 21 влезнали в действие присъди, от които 17 са за закононарушения срещу собствеността. Предпоследната влезнала в действие присъда на Районен съд – Варна е от 13.07.2017 година за кражба, осъществена при рисков рецидив.

Защитата на обвинения оспорва събраните доказателства, водещи до обосновано съмнение, че Николай Т. е създател на действието, като беше изтъкнато че свидетелските показания са много спорни и не следва да се кредитират. Пред съда обвиненият съобщи, че е подготвен за спомага на следствието и прокуратурата и помоли да му бъде избрана по- лека мярка за неотклонение.

Състав на Варненския областен съд прегледа събраните досега доказателства – свидетелски показания, записи от видеокамери, протоколи за претърсвания, както и характеристичните данни за лицето и свидетелството му за съдимост. Съдът направи извод, че съществува обосновано съмнение Николай Т. да е съпричастен към действието, за което му е повдигнато обвиняване. Според правосъдния състав съществува и действителна заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение, поради предходната му съдимост и неприятните характеристични данни за личността му. Поради съществуването на изискуемите от закона предпоставки, Варненският областен съд дефинира, че най- вярната и законосъобразна мярка за неотклонение, по отношение на Николай Т. е „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР