Окръжен съд-Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“, отложени

...
Окръжен съд-Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“, отложени
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, потрошил колата на охранител на монтанския язовир Огоста

Окръжен съд-Монтана наказа с 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период, А. Е. А., упрекнат, че незаконно е унищожил елементи на лек автомобил – благосъстоятелност на предприемач, деятел на Ловно-рибарско сдружение-Монтана и доброволец в битката с бракониерите.
Според обвиняването по делото на 1 април 2017 година през нощта 30-годишният А. Е. А. счупил с камъни и ръце стъкла, фарове, мигач и срязал 4 гуми на лек автомобил „ Хюндай “ – благосъстоятелност на Едноличен търговец „ К. - В. Ц. “ и нанесъл вреди на колата за 2 470 лв.. В. Ц. е ръководител на риболовната секция на Ловно-рибарско съдружие „ Огоста “-Монтана и един от дейните сътрудници на Изпълнителната организация по риболова и аквакултурите в битката им с бракониерите в района. След нападението по разваления автомобил била открита кръв, за която с ДНК разбор е потвърдено, че е на А. Е. А. Срещу него бе формирано досъдебно произвеждане и му бе повдигнато обвиняване за незаконно заличаване на непозната движима движимост.
На 17 октомври 2019 година Районен съд-Монтана оправда А. Е. А. по повдигнатите му обвинявания. Решението бе обжалвано и на 17 февруари 2020 година Окръжен съд-Монтана го анулира напълно и призна А. Е. А. за отговорен и го осъди на 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период, както и да заплати на В. Ц. 2470 лв. обезщетение. След тъжба Върховен касационен съд анулира напълно въззивната присъда на ОС-Монтана и върна делото за ново разглеждане от различен състав на Оценка за съвместимост с напътствие да бъдат събрани нови доказателства.
След като се срещна с всички доказателства по делото, разпита очевидци и назначи и изслуша хематологична експертиза, съдът призна А. Е. А. за отговорен в незаконно заличаване на части от автомобил - благосъстоятелност на компания „ К. – В. Ц “ и го наказа с 1 година „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период. А. Е. А. ще би трябвало да заплати и 2470 лв. - обезщетение за имуществени вреди на В. Ц., както и 1204 лв. по сметките на ОД на Министерство на вътрешните работи, районен съд и ОС-Монтана за разходи по досъдебното произвеждане и назначените експертизи.
Решението на съда предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Върховен касационен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР