Окръжен съд – Търговище, взе днес мярка за неотклонение задържане

...
Окръжен съд – Търговище, взе днес мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Мъжът, пребил до смърт приятелката си в Омуртаг, остава в ареста

Окръжен съд – Търговище, взе през днешния ден мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с С. К. /на 28 години, неосъждан/, притеглен от окръжната прокуратура като обвинен за ликвидиране, оповестиха от съда. Според обвиняването в ранния следобяд на 29.08.2023 година в изискванията на домашно принуждение в град Омуртаг по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост мъжът съзнателно е умъртвил Микаела. Х., която трябвало да навърши на 31 август 21 години. По-рано от прокуратурата споделиха, че мотивът за побоя бил ревнивост.

Жертва на тежкото закононарушение станала младата жена, с която обвиненият живеел на фамилни начала. Двамата обитавали отвън границите на Република България – във Франция, като от към 10 дни се настанили в жилище на родственици в град Омуртаг – при майката на мъжа. След зародил спор сред С.К. и жертвата на закононарушението мъжът нанесъл нечовечен побой над нея, вследствие на който тя умряла. Счупване на гръдната кост, раздран черен дроб и дебело черво, черепно-мозъчна контузия с мозъчен оток, счупена подезична кост и счупени ребра са единствено част от породените контузии, открити при аутопсията.

В хода на следствието по случая и събраните досега обстоятелства станало ясно, че дамата и различен път ставала жертва на домашно принуждение, упражнявано от 28-годишният обвинен. Двамата били дружно от към година време, откакто се срещнали в обществените мрежи.

От поисканата и получена информация от Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ от Шенгенската осведомителна система за спомагателна информация от националните вписвания е видно, че С. К. се следи от съда в Марсилия. Той е с престъпна регистрация във Франция за присъединяване в проведена незаконна група за осъществяване на закононарушения – обири, пране на пари и вещно укривателство, споделят още от Окръжния съд в Търговище.

Съдът постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “, вземайки поради, че задачата на мярката е да обезпечи наличието на обвинения в хода на следствието, тъй като съществува действителна заплаха, както той да извърши ново закононарушение, по този начин и да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Търговище, с което се постановява мярката за неотклонение, предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР