Окръжен съд – Пловдив наложи наказание от седем години лишаване

...
Окръжен съд – Пловдив наложи наказание от седем години лишаване
Коментари Харесай

7 години затвор за моторист заради ужасяващ сблъсък до Поповица и две загинали деца

Окръжен съд – Пловдив наложи наказване от седем години отнемане от независимост при първичен общ режим на подсъдимия Ангел Б. Той бе приет за отговорен в това, че на 18.06.2016 година на основен път II-66, км 123+900 в посока с. Милево, обл. Пловдив – с. Поповица, обл. Пловдив, при ръководене на МПС – мотоциклет " Ямаха “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на две лица – на В. И., умрял на 18.06.2016 година, и на Н.И. – умрял на 1.07.2016 година, както и е предизвикал телесни повреди на две лица: на В. С. и на М. П. – закононарушение по член 343, ал.4, вр. с ал.3, прочие 3, б. " Б “, пр.1 и б. " А “, пр.1, вр. с ал.1, б. " В “ и б. " Б “, пр.2, вр. член 342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Ангел Б. от право да ръководи моторно транспортно средство за период от девет години. Според обвинителния акт на 18 юни 2016 година подсъдимият предложил на  приятеля си М. П. да го закара до дома му в с. Богданци с мотоциклета си " Ямаха “. Потеглили към 21.30 часа. По същото време по същия път в посока от с. Милево за с. Поповица се движила каруца без светлоотразителни знаци и фенери. В региона на  основен път II-66, км 123+900 каруцата била застигната от движещия се зад нея със скорост към 130.08 км/ч мотоциклет, ръководен от Ангел Б.

Поради високата скорост, както и заради неосветеността на каруцата, подсъдимият късно възприел трудността и без да задейства спирачната система, блъснал каруцата в задната й част. При удара лидерът на каруцата и очевидецът В. С. отхвръкнали и паднали в храстите, северно от платното за придвижване, а двете деца В. И. /на 8 години/ и Н. И. /на 6 години/ били отхвърлени напред и паднали на платното. Въпреки оказаната им здравна помощ, по-късно децата умряли. Свидетелите М. П., който се возел на мотоциклета, и В. С. – на каруцата, получили счупвания и изкълчвания в региона на крайниците. Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР