Окръжен съд – Монтана взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
Окръжен съд – Монтана взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана наложи мярка „Задържане под стража“ на полски гражданин, издирван с две Европейски заповеди за арест

Окръжен съд – Монтана взе най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на жител на Република Полша, разгласен за търсене с две Европейски заповеди за арест.

Според заповедите, издадени от съда в град Краков,Д. М. К. е упрекнат в осъществяване на четири закононарушения – присъединяване в проведена незаконна група за стопански закононарушения, машинация, документни престъпленияи похищение на малолетно момиче – щерка му М. К., без единодушието на лицето, назначено с решение на съда в Полша, да се грижи за нея.

Полският жител Д. М. К. е бил арестуван при интервенция на чиновници наГлавна дирекция „ Национална полиция “ и чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана на 31 август в Монтана.

Той бе изправен пред Окръжен съд с искане на Окръжна прокуратура да му бъде наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ до започване на произвеждане за екстрадицияв Полша.

След като се срещна с документите по делото и изслуша представителя напрокуратурата, отбраната на търсения и самия него, Окръжен съд – Монтана разгласи настояването на прокуратурата за обосновано и наложи на Д. М. К. – 45 годишен, полски жител, мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ до осъществяване на произвеждане поекстрадицията му в Република Полша.

Определението на съда предстои на обжалване в 3 дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР