Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана проведоха

...
Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана проведоха
Коментари Харесай

Ученици от Монтана осъдиха рецидивист на 10 години затвор

Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана организираха обичайния към този момент за правосъдната власт „ Ден на отворените порти “. Преподаватели и възпитаници посетиха правосъдната палата и се срещнаха със дилемите и активността на съда и прокуратурата.
В  зала № 4 възпитаници от 9-ти и 10-ти клас на ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ с учител Цветелина Цветкова показаха привиден развой против рецидивист, упрекнат в насила на малолетно момиче към приложимост на опиати. След чуване на „ прокурора “, „ подсъдимия “, „ отбраната “, „ очевидците и движимостите лица “, „ правосъдният състав “ постанови присъда от 10 години отнемане от независимост на „ подсъдимия “. На образователното правосъдно съвещание участваха педагози, възпитаници и магистратите от Оценка за съвместимост и Оперативна програма – Монтана.
„ Впечатлена съм от показания привиден развой, от познанията ви за правосъдната системата “, обърна се към участниците в процеса шефът на ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ Бойка Симеонова. „ Убедена съм, че част от вас ще  станат почтени съдии, прокурори, следователи и юристи, само че и че всички ще бъдете виновни жители и ще превърнете страната ни в едно доста по-добро място за живот “, съобщи тя.
Председателят на ОС- Монтана арбитър Милена Бранкова поздрави учениците за чудесно показания углавен развой и изрази убеждението си, че посредством изиграните функции са разбрали отговорността на магистратите да ползват законите, да пазят правата и ползите на жителите и да подсигуряват правораздаване и правдивост в обществото. Съдия Бранкова връчи на учениците удостоверения за присъединяване в просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ и им пожела  успех в образованието и живота.  
По-късно в зала № 5 арбитър Калин Иванов от Районен съд – Монтана изнесе пред възпитаници от ПГСАКН „ Проф. арх. Стефан Стефанов “ лекция на тематика „ Законът – права и отговорности. Закон и правдивост “. Учениците разискаха с магистрата структурата и функционалностите на правосъдната власт, съответни проблеми по правосъдни каузи и използването на законите.
Провеждането на „ Ден на отворените порти “ е част от осведомителната акция на Висшия правосъден съвет под надпис „ Открито за правосъдната власт “, с която се цели реализиране на по-голяма бистрота и осведоменост за работата на правосъдната система, повишение на правната просвета на жителите и подсилване на доверието на обществото в българското правораздаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР