Окръжен съд – Бургас отвори врати в навечерието на големия

...
Окръжен съд – Бургас отвори врати в навечерието на големия
Коментари Харесай

Млади математици посетиха Окръжен съд – Бургас

Окръжен съд – Бургас отвори порти в навечерието на огромния за юристите празник 16 април – Денят на българската Конституция. Единадесетокласници от Природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков " бяха посетители на съда. Мотото тази година на осведомителната акция е " Открито за правосъдната власт – ролята на правосъдния чиновник ".

" 16 април е доста значима дата за нас като адвокати. Тя ни припомня постоянно да следваме законите в Република България, с цел да отстояваме като стожер на българското общество правовата ни страна ", разяснява ръководителят на Окръжен съд – Бургас, Росица Темелкова. Административният началник се обърна към учениците " доста скъпо за нас е, да демонстрираме на Вас, младежите, нашите неуморни старания да отстояваме върховенството на правото и отбраната на законните ползи на жителите. Този професионален дълг следваме дружно всички ние, съдии и правосъдни чиновници. Затова и мотото на Деня ни на отворени порти тази година е отдаден на хората, които са по-често първия допир на обществеността със съда. "

Денят на отворени порти на институцията мина с полемика, посещаване на деловодствата на Бургаския областен съд и наличие на младите математици навън съвещание по углавен развой. Съдия Темелкова връчи благодарствени грамоти на шефа на Природоматематическа гимназия, Соня Димова и преподавателят по " Гражданско обучение " и деен участник в Образователната стратегия на съда, Пеньо Пенев.

Административният началник на Окръжен съд – Бургас бе посетена и от шефа на Средно учебно заведение " Йордан Йовков ", Анна Пенева, с цел да се сложи началото на взаимна активност сред съда и учебното заведение и поддръжка за новосъздадената паралелка " Съдебна администрация ". Съдия Темелкова получи като подарък картина изобразяваща Съдебна палата – Бургас, особено направена от Натали Бодурова, ученичка от 7 " а " клас.

По мотив Деня на отворени порти и тематиката на самодейността тази година, на уеб страницата на Окръжен съд - Бургас може да бъде прегледана изложба от фотоси представяща част от високоспециализираната работа на правосъдните чиновници.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР