Окончателният брой на изборните секции в чужбина ще бъде 755.

...
Окончателният брой на изборните секции в чужбина ще бъде 755.
Коментари Харесай

МВнР: 755 е окончателният брой на избирателните секции в чужбина

Окончателният брой на изборните секции в чужбина ще бъде 755. За вота на 2-ри октомври те ще са с 4 повече от последните избори през ноември предходната година.

От външното министерство увериха, че е спазен крайният период за формиране на секции и качването на адресите им в уеб страницата. Във ведомството към този момент са получени бюлетините и изборните бумаги. Броят им надвишава 700 хиляди, сподели ръководителят на работна група " Избори " във ведомството Иван Кондов.

" Предстои да получим и машините. За нас е доста значимо по кое време тъкмо ще ги получим, тъй като тяхното изпращане постоянно съставлява много сериозен логистичен проблем. Говорим за, най-малко досега ЦИК е решила да бъдат изпратени 525 машини в 290 секции. В 235 от тях ще се гласоподава с две машини. В останалите 55 с по една. Вчера в ЦИК завършиха консултациите с политическите партии. Става въпрос за назначение на членове на СИК. Партиите дадоха поръчки за малко на 1800 членове от общо 4200, което е много значителен брой ", изясни Иван Кондов - непрекъснат секретар и ръководител на работна група " Избори " в Министерство на външните работи.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР