Окончателните избирателни списъци вече са отпечатани от ГРАО, а ЦИК

...
Окончателните избирателни списъци вече са отпечатани от ГРАО, а ЦИК
Коментари Харесай

ЦИК за адресните регистрации: Окончателните списъци вече са отпечатани от ГРАО

Окончателните изборни описи към този момент са отпечатани от ГРАО, а ЦИК няма отношение по въпроса с адресните регистрации. Така Росица Матева от ЦИК разяснява инспекцията, иницирана от Министерство на регионалното развитие на адресите, на които са регистрирани повече гласоподаватели едновременно. От ЦИК разбрали за инспекцията от медиите.

Тя подсети, че по закон, 6 месеца преди изборите, кметовете на общините би трябвало да ревизират всички нови адресни регистрации, направени през последната една година. Тези инспекции би трябвало да приключат 3 месеца преди изборния ден.

Подготовката за локалните избори в неделя върви обикновено, съобщи още Росица Матева.

Инсталирането на машините към този момент стартира. В петък устройствата ще потеглят към секциите в страната. Хартиените бюлетини към този момент са в регионалните администрации.

Към момента са декларирани 12 238 изборни секции. 407 са преносимите секционни изборни комисии - най-вече в болнични заведения и в места за задържане.

Регистрирани са 15 организации с наблюдаващи и 4 социологически организации.

Предизборната акция завършва в петък в среднощ. Събота, 28 октомври е денят за размисъл.

Изборният ден в неделя ще стартира в 7 часа сутринта и ще завърши в 20 часа. Ако пред някои секции има опашки от гласоподаватели след този час, изборният ден може да се удължи до 21 часа.

От ЦИК направиха проява по какъв начин се гласоподава с машина. Вижте я във видеото:




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР