Около телевизионния дебат Тръмп-Байдън се вдигна ненужно голям шум. Днес

...
Около телевизионния дебат Тръмп-Байдън се вдигна ненужно голям шум. Днес
Коментари Харесай

Боян Чуков: Задава се принудителна смяна на елитите



Около телевизионния спор Тръмп-Байдън се подвигна излишно огромен звук. Днес светът се е трансформирал сензитивно. Той от дълго време не е американоцентричен. Още по-малко е европоцентричен. Най-динамично се развиват страните в Азия.

 

Колективният Запад постепенно е налегнат от необратим фадинг, т.е. затихване.
Достатъчно е човек да се разноски в Западна Европа, с цел да откри, че пред погледа му стои неясно сходство на „ райската градина “, за която говореше Жозеп Борел, някогашен посланик №1 на Европейски Съюз. Столицата на Евросъюза Брюксел от ден на ден прилича на шведския град Малмьо, който е мъчно сега да се отличи от град Тунис. В отчайващо положение се намират като цяло и европейските елити. Естествено, с дребни изключения. Но наклонността е отрицателна.

Депрофесионализацията е шокираща. В България това си проличава изключително мощно. Липсата на професионални фрагменти се усеща във всички институции. Животът потвърди, че подправените харвардски и оксфордски етикети, и западното обучение не могат да заменят професионалните умения, които липсват на водещи български управленци. През последните години се нагледахме на подправени герои. Най-свежият образец е новия кмет на София! Васил Терзиев като CV имаше бляскав имидж. С машинното електорално „ ала-бала “ седна на кметския стол. Е, и?

Тези дни той показа, че има чувство за нови кметски избори. Не е привикнало момчето да работи, а и няма нужните умения. Иска му се да избяга от тежките отговорности на столичен градоначалник. Достатъчно е да се разноските с кола по софийските улици и ще ви се доплаче. Дупка до дупка. Столицата е придобила тип на Бойчиновци, Монтанско.

Но и на най-високо държавно равнище пейзажът е подобен. Политическият кабинет на настоящия президент не може да се съпостави с този на президента Първанов. Разликата е от небето до земята. Миналата година присъствах в президентството на награждаването на аржентинския дипломат в София Н. Пр. Алфредо Атанасов с медал „ Стара планина “ от Румен Радев.
Срещу поканените от аржентинеца посетители се строиха в редица хората на президента. Като ги гледах, съжалих за следващ път нашата родина. Президентът, Гълъб Донев и началникът на президентския протокол бяха безупречно облечени. Но... останалите приличаха на продавачи от тезгяхите на битака в Малашевци.

Мъжете дори не се сетиха да си закопчеят саката и да застанат спокойно, до момента в който свиреше българският народен химн. Срещу мен стоеше юноша без вратовръзка и облечен като за планински пикник в Бистрица. Въпросният преди близо половин година беше облечен по същия метод на приема в резиденцията на индийския дипломат в София. Същите измачкани, износени и изцяло несъответствуващи панталони. Същото сако, извадено като от възглавница. Никога не си е лъскал и обувките. Но очевидно, че шефовете му не му вършат забележки...

Водевилният президентски ефирен спор в Съединени американски щати сред двамата възрастни мъже ще даде легендиран мотив най-малко единият да бъде сменен на финалната права. Джо Байдън е безспорен аналог на късния Брежнев и Черненко. В тази редица умерено може да се строи и престарелият и болен Андропов.
Управленческата деградация на Съединени американски щати форсира упадъка на световния хегемон. Този развой безмилостно като ориста докара американските васали до същата управленческа отпадналост. Защото господарите сортират своето огледално отражение във васалните териториии.

България в това отношение е дидактичен образец. От световните и районни фактори само по-различни са британците. Те към момента сортират в страни, в които имат специфичен интерес, относително по-интелигентни сътрудници за въздействие.
Европейските избори демонстрираха, че меката мощ на англосаксонския свят е деградирала доста освен в Западна, само че и в Източна Европа. Европейският обслужващ и угодничав хайлайф сподели, че не дава отговор на новите условия, подбудени от затихващата мощност на световния хегемон.

Англосаксонското ядро е доста по-пъргаво от своите геополитически съперници. В това отношение руснаци и китайци има какво да се учат от своите някогашни „ сътрудници “.
Защото те не престават по инерция да се въртят в един и същи кадрови кръг с минал период на валидност. Руската и китайската мека мощ в България наподобяват на държанието и походката на Джо Байдън. Пристъпват като лунатици в незнайна посока и се „ здрависват “ сходно на Сънливия Джо с въздуха. Това е неизбежно. Тъй като единствено с наследството от времената на Съюз на съветските социалистически републики през XXI век няма по какъв начин да имаш впечатляващи триумфи.

След Евроизборите се усети, че повява нов вятър в метрополията, който най-вероятно ще се трансформира в кадрова стихия по периферията на Pax Americana. Инсталираните компрадорски управнически елити в подмандатните територии към този момент не правят работа заради своята професионална деградация и неутолим и придобил отвратителни размери консумеризъм.
По-ясно казано, клептокрацията овладя кадрово изцяло държавните институции. Допълнително джендъризмът популяризира своята неприлична миризма по властовите върхове. В последна сметка дебилизацията изрично победи измежду основаните in vitro псевдоелити.

Затова става напълно явно, че следва кадрова „ стихия “ в Европа. Във Англия Риши Сунак завърши своята политическа кариера. Предстоят парламентарни избори. Във Франция галският исполин на мисълта, Макрон, изведен в орбита от Ротшилд и с бретонска проекция се провали. И хвърли пешкира на кръга. Предстоят парламентарни избори. Марин льо Пен чака своя звезден час. Тя се преформатира тотално, застана на антируски позиции и влезе в спор в Алтернатива за Германия.

В G-7 като изключим Джорджия Мелони, министър председател на Италия, всички „ звезди “ до един са куци патета. Европа потегли надясно, а англичаните сходно на своя ляв волан потеглиха наляво. На острова изгрява още веднъж звездата на лейбъристите.

След като демократите в Съединени американски щати се изложиха пред целия свят с деменцията на Джо Байдън, получиха състоятелен мотив да се разделят с прочувствено немощния възрастен човек, който има право да лети на всеки аероплан от американските Военновъздушни сили с позивна Air Force One. Глобалистката Deepstate се засилва и се чакат кадрови турбуленции в подмандатните територии на Pax Americana.

Отделно Путин и Си Дзинпин също пуснаха кадровата пароструйка в Русия и Китай. И двамата започнаха със своите военни министерства. Си Дзинпин е съдбоносен и не губи време. Владимир Путин също се захвана с Министерството на защитата на РФ, само че е по-инертен и това носи негативи за Русия и персонално за него.

Кадровите турбуленции няма да отминат и България. Младоевропейците на Балканите ще бъдат ударени съществено поради професионалната им неприспособимост да служат ефикасно на евроатлантическата геостратегия в района. Като цяло те се провалиха с гръм и тропот.

Пронизителните писъци и викове за преданост към НАТО и Европейски Съюз към този момент мъчно могат да компенсират менталната нефелност на псевдоелитите. Справка: Кирил Петков и неговото обграждане. Пищен бразилски карнавал на несъответстващи и крадливи некадърници!

Изпитана технология на англосаксонците за елиминиране на неуместни и провалили се управленци е инструментът наименуван „ битка с корупцията “. В интервала 2013-2018 година изгря звездата на никому незнайната прокурорка Лаура от Румъния. В цитирания интервал тя зачисти управлението на румънската Социалдемократическа партия (СДП). Оглавявайки Националното антикорупционно ръководство. Лаура Кьовеши изхвърли поради корупция голям брой румънски политици с неправилна геополитическа ориентировка. Най-вече измежду СДП, която е правоприемник на румънската комунистическа партия.

Лаура Кьовеши организира румънски вид на италианската интервенция „ Чисти ръце “. Румънката стана народен и европейски воин, правоприемник на прокурора Антонио ди Пиетро в Италия от 90-те. За добре свършена работа Кьовеши бе наградена с позицията основен прокурор на Европейски Съюз.

И целия звук затихна. Тя изцяло се загуби измежду добре платената евробюрокрация. На 22 юни Лаура се появи на мача Белгия-Италия от Европейското състезание по футбол. Евентуалното връщане на прокурорката в Румъния дава отговор на ползите на глобалистите и евробюрократите. Тя е експерт по румънските политици с неправилна геополитическа ориентировка. Вътрешнополитическата конюнктура в северната ни съседка предвещава кадрови промени. На корупционната мушка са взети на прицел министър председателят Марчел Чолаку, кметът на Букурещ Никушор Дан, че дори и президентът Клаус Йоханис.

С повишаването на геополитическото опълчване в света и у нас също се виждат някои косвени признаци, че в България следва да бъде употребена същата технология, „ битка с корупцията “, която дава мотив при настъпилите нови условия да бъдат отстранени неуместни и малоумни политици.

Не е инцидентен ходът на американския дипломат в София. Той даде едно мощно щатско рамо на краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов. След като нашият основен направи една „ дълга командировка “ в Съединени американски щати. Така че в обозримо бъдеще Боби Сарафов се чака евентуално да влезе в ролята на Лаура Кьовеши.

От друга страна, кадровите чистки в Движение за права и свободи стават обясними и на фона на това, че върви тотално евроатлантическо хомогенизиране на управническия компрадорски псевдоелит.

 

Христо Иванов си подаде оставката. Атанас Атанасов е на течение. Истиват му краката. Но както се споделя, най-лошото занапред следва за нашите тотално провалили се евроатлантически фрагменти във висшата администрация.

Не изключвайте тв приемника! Ще бъде забавно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР