Кредитът на доверие през 1989 г. започва с 83% участие

...
Кредитът на доверие през 1989 г. започва с 83% участие
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП се захапаха в началото на дебата за кабинет Желязков

Кредитът на доверие през 1989 година стартира с 83% присъединяване на гласоподавателите в изборния развой, с цел да стигне до 34% на последните избори. В последните 3 година избори у нас се организират приблизително на 6 месеца, което води до дезаинтересованост. Това съобщи претендентът за министър-председател Росен Желязков, представяйки кабинета си. Веднага след неговото изявление се развихри спорт сред ГЕРБ и ПП-ДБ, като Бойко Борисов и Делян Пеевски даже напуснаха залата. 

" Предложения състав на държавното управление има съществена политическа задача да възвърне ефикасното ръководство, с цел да се преодолеят дефицитите на доверието, на целеполагането. Обществото ни претърпява една от най-тежките политически сили. Липсата на водачеството, войната сред институциите и образуването на твърди партийни ядра са на път да трансформират политическата рецесия в рецесия на демокрацията. Уважаеми сътрудници, от началото на демокрацията, са извършени 15 парламентарни избори. От тези 15 - 4 са постоянни ", изясни Росен Желязков, откакто още веднъж показа структурата и състава на неговия кабинет. Кредитът на доверие през 1989 година стартира с 83% присъединяване на гласоподавателите в изборния развой, с цел да стигне до 34% на последните избори. В последните 3 година избори у нас се организират приблизително на 6 месеца, което води до дезаинтересованост "  

Той означи, че страната ни има потребност от държавно управление, изключително в дни на международен безпорядък, когато може да избухне световен спор.

" Пред нас има два пътя - елементарен и сложен. Труден, тъй като пътят на единението е постоянно сложен, само че го изискуем на народа ", съобщи Желязков и предложи гласуване на държавно управление с явен политически мандат и образуване на съответни цели.

" Представих конструкция и състав на кабинета без обезпечено болшинство - нито политическо, нито плаващо. Това ще е кабинет на малцинството ", добави той. 

" Нямаме право да обречем идващите генерации в съмнение и нихилизъм към страната и държавността, съобщи той и  обясни, че са нужни хора, които да стартират работа незабавно. Затова съставът е от тествани министри. " Ще работим почтено и честно, зарече се Желязков. Ще поправя разваленото и неработещото. "

На собствен ред Николай Денков още веднъж означи, че единствено ПП-ДБ са съумели да сформират постоянни държавни управления и показа триумфите на кабинетите им. 

" Наистина ли оферират същите министри, които провокираха митингите през 2020-2021 година и поради които Пламен се възпламени във Варна ", попита Денков, а в този миг Бойко Борисов напусна залата. 

" Това е държавно управление от вида завръщане на предишното и забравете за бъдещето. Няма по какъв начин да подкрепим подобен кабинет ", съобщи Денков и още веднъж акцентира, че ПП-ДБ ще са в съпротива. 

" Обръщам се към вас, като някогашен министър на образованието в държавното управление на ГЕРБ. Вие самичък си подадохте оставката. Никой не ви е карал ", отговори му Георг Георгиев от ГЕРБ.

" Въпросът ще има ли кабинет и ще се стабилизира ли България, откри отговор във вашето изявление. Нито държавно управление щяхте да имате, нито щяхте да сте министър председател, в случай че не бяха подкрепящите ви парламентарни групи ", добави той и попита каква мощна съпротива ще са ПП-ДБ с 30 индивида в пленарната зала.

" Не се чудете за какво вашите държавни управления падат, просто вие не можете ", отговори Теменужка Петкова на Николай Денков. Костадин Ангелов пък го упрекна, че има " Наполеновоски комплекс ". 

" С неистини дойдохте и с неистини ще си отидете ", съобщи Ангелов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР