Около половината републиканци вярват, че президентът Доналд Тръмп "справедливо е

...
Около половината републиканци вярват, че президентът Доналд Тръмп "справедливо е
Коментари Харесай

Републиканците убедени, че Байдън печели с фалшификации

Около половината републиканци имат вяра, че президентът Доналд Тръмп "справедливо е спечелил " президентските избори, само че успеха му е била открадната от демократа Джо Байдън с подправяне на вота, демонстрира социологическо изследване на Reuters/Ipsos.

Анкетата от 13-17 ноември демонстрира, че отводът на Тръмп да одобри успеха на Байдън в Избирателната гилдия и на националния избор наподобява е засегнало общественото доверие към американската народна власт, изключително измежду републиканците.

73% от интервюираните са съгласни, че Байдън е спечелил изборите, а 5% считат, че Тръмп е спечелилият. Но запитани дали Байдън е "победил заслужено ", републиканците са подозрителни - 52% от тях споделят, че Тръмп "справедливо е победил ", до момента в който 29 на 100 мислят същото за демократа.

68% от републиканците показват безпокойствие, че резултатите от изборите са "фалшифицирани ", до момента в който единствено 16% от демократите и 1/3 от самостоятелните споделят сходни терзания.

Дори преди успеха си на изборите през 2016 година Тръмп се оплакваше от изборния развой, заявявайки без да дава доказателства, че не е обективен към него.

Сондажът демонстрира, че повече американци гледат съмнително на изборния развой в Съединени американски щати по отношение на преди четири години. 55% от интервюираните имат вяра, че президентските избори са били "легитимни и точни ", което е спад със 7% по отношение на сходно изследване след вота през 2016 година 28 на 100 считат, че резултатите от изборите са фалшифицирани, което е с 12% повече спрямо преди четири години.

В анкетата са взели участие 1346 души, в това число 598 демократи и 496 републиканци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР