Около или след президентските избори в САЩ може да видим

...
Около или след президентските избори в САЩ може да видим
Коментари Харесай

Весела Чернева: Ако Харис спечели в САЩ, Украйна може да получи покана за член на НАТО

Около или след президентските избори в Съединени американски щати може да забележим оживление на спора сред Русия и Украйна. Ако Камала Харис завоюва, Украйна може да бъде поканена за участие в НАТО. Най-оптималният вид е след три години. Това съобщи в ефира на Нова нюз Весела Чернева - зам.-директор на Европейския съвет за външна политика.

" В снощното си послание украинският президент Володимир Зеленски очерта три съществени пункта. Те главно засягат удължение на доставките на системи за противоракетна защита за Украйна, защото тактиката на Русия през последните месеци е да нападна гражданска невоенна инфраструктура, най-вече енергийна. Над 75% от мощностите на Украйна на процедура са разрушени. Ако това продължи, след още един месец няма да има ток и в градовете ", сподели Чернева.

По думите ѝ вторият огромен акцент от изказването на Зеленски е полагането на дипломатически старания за увещание на Русия да взе участие в диалози, защото на този стадий Путин споделя, че няма интерес. " Ако задачата на Москва в тази война е да унищожи държавността в Украйна, то тогава концепцията за мирни договаряния е доста сложна за реализиране ", сподели зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика.

Тя разяснява и третата теза на Зеленски - за това какво значи победа в очите на украинското управление. " Елиминиране на опцията след две или пет години Русия още веднъж да стартира война. И в действителност по този начин наречените гаранции за сигурност може да имат най-различни измерения. В най-простия си тип това може да бъде участие или покана за участие на Украйна в НАТО ", добави Весела Чернева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР