Около 90% от украинците подкрепят присъединяването на Украйна към Европейския

...
Около 90% от украинците подкрепят присъединяването на Украйна към Европейския
Коментари Харесай

90% от украинците искат Украйна в ЕС

Около 90% от украинците поддържат присъединението на Украйна към Европейския съюз (ЕС). 73% са за присъединението на страната им към НАТО.

Това демонстрират резултатите от изследване, извършено от Националния либерален институт в Украйна в интервала 2-11 май.

Резултатите от проучването са оповестени на уеб страницата на Киевския интернационален институт по социология , заяви " Укринформ ".
 Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз
Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз

Европарламентът одобри резолюция с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се "

Според изследването, 94% от интервюираните в Западна Украйна, 93% в центъра и на север и 84% в източната и южната част на страната биха желали Украйна да се причисли към Европейски Съюз.

В същото време, 82% от жителите на Западна Украйна, 79% в централните и северните региони, 59% на изток и 65% на юг поддържат присъединението на страната към НАТО.

Припомняме, че на 23 юни Европейският парламент (ЕП) гласоподава в поддръжка на даването на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Молдова.

С 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се " Екологичен потенциал одобри резолюция, с която приканва Европейския съвет да даде " неотложно " статут на претендент за участие на двете страни, както и на Грузия, откакто Тбилиси извърши целите, посочени от Европейската комисия.
 Зеленски: Украйна де факто към този момент е член на Европейски Съюз Обновена
Зеленски: Украйна де факто към този момент е член на Европейски Съюз

Киев посочил с делата си, че извършва европейските критерии

Украйна към този момент се счита за част от Европейския съюз . Това съобщи при започване на юни президентът Володимир Зеленски. Украйна де факто към този момент е станала член на Европейски Съюз, посочи той във видеообръщение към Народното събрание на Люксембург. Държавният глава изрази увереност, че страната му към този момент демонстрира с делата си, че извършва европейските критерии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР