Около 90 % от жените в една или друга степен

...
Около 90 % от жените в една или друга степен
Коментари Харесай

Защо ни спохожда целулитът?

Около 90 % от дамите в една или друга степен са наранени от целулит. На какво се дължи появяването му и за какво е толкоз мъчно да го избегнем? Основната причина е, че сме дами. Поставени при същите условия на живот мъжете не развиват целулит.

● Структура на кожата
Целулитът визира не дълбоките мастни резервира, а единствено пластът мазнини директно под дермата. Ето за какво, той е толкоз забележим, а положението на кожата директно въздейства на типа му. Ако е еластична и стегната целулитът е по-трудно видим. Отпускането на кожата с възрастта обаче „ изважда всичко на яве ”.

● Женската анатомия
Мисията на женското тяло е да основава живот. За задачата даже и в интервали на апетит и бедствия организмът би трябвало да има задоволително запаси за изхранването на плода през месеците на бременността. Ханшът, седалището и бедрата се обособяват като хранилища на мазнини. Същевременно влакната на женската кожа са с друга конструкция от тези в мъжката – по разтегливи, с цел да поемат бързото напълняване в тези области. Това обаче, което е добре за плода, е неприятно за естетическия тип на тялото ви. Първите признаци на целулита се появяват още през пубертета, когато под въздействие на хормоните женските форми се заоблят и кожата стартира да се разтегля.

● Влияе ли затлъстяването
Напълняването единствено по себе си не е причина за появяването на целулит. Както споменахме дълбоките мастни депа нямат отношение към целулита. Все отново при наднормено тегло грапавините съразмерно се усилват и стават по забележими.

● Какво в действителност се случва
Мастните кафези в организма се основават в зародишното развиване и в първите години от живота. При израстналия субект мастните кафези не се развъждат и не трансформират броя си. Могат единствено да трансформират размера си, като натрупват ресурс от мазнини. Клетките се разрастват прекалено. Разстоянието сред тях понижава и стартират да притискат лимфните и кръвоносните съдове. В разследване на това настъпват нарушавания във действието на тъканта. Задържа се вода и отпадни артикули, от които клетките в допълнение набъбват. Така могат да усилят размера си над 60 пъти. Кожните кафези се разместват от разтягането и деформацията става видна и с просто око.

● Начинът на живот
От методът на живот зависи в каква степен ще позволите на целулита да се развие. Ако спортувате, храните се здравословно, борите се интензивно с целулита, може да го ограничите до там, че да не бъде забележим на пръв взор. Но освен това заболяване има и огромна доза приемственост и не постоянно развиването му зависи единствено от вашите персонални старания. Много професионални спортистки също страдат от целулит.

● Какво ни остава?
Да не се помиряваме! Вярно, аргументите за целулита са заложени в самата ни конструкция, само че нашите старания да спрем развиването му няма да останат без резултат. Занемаряването на този проблем ще докара до все по-голямо и по-голямо разгръщане на мастните кафези. Ако третирате целулитните зони с процедури или антицелулитни кремове, размера на клетките ще намалее. Разбира се, един път уголемена клетката след време още веднъж ще задържи мазнини, вода и отрови. Но в случай че ги прилагате от време на време ще ограничите по нататъшното затруднение на целулита. Така, че не се предавайте без битка!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР