Около 670 000 българи ще преминат обучения за подобряване на

...
Около 670 000 българи ще преминат обучения за подобряване на
Коментари Харесай

Социалният министър: Ще има масирано обучение на българите на работа с компютри

Около 670 000 българи ще преминат образования за възстановяване на цифровите им умения по стратегии на Министерството на труда и обществената политика.

" Предвиждаме в идващите няколко години масирани образования на цялото интензивно население в страната ", заяви общественият министър Георги Гьоков по време на закриването на акцията на Оперативна стратегия за развиване на човешките запаси " Влез в мрежата ".

Обучението на половин милион българи, които нямат никакви или съвсем никакви цифрови умения , ще се финансира по Националния проект за възобновяване и резистентност. Други 170 000 индивида ще подобрят своите цифрови умения по ОПРЧР . „ Ще бъде построена платформа за онлайн образования, тъй че всеки българин да може да получава нови познания “, означи министър Гьоков.

Кампанията „ Влез в мрежата “ е част от Конференцията за бъдещето на Европа и цели да предизвика спор по тематиката за цифровата промяна. Инициативата се организира в Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Бургас, Сандански и София. По време на събитията бяха попълнени над 2100 анкети с мненията и рекомендациите на хората за бъдещето в цифровата епоха.

Резултатите от тях ще бъдат систематизирани и изпратени до Европейската комисия , с цел да бъдат включени в дебата за бъдещето на Европа в частта за цифровата промяна по време на Френското председателство през 2022 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР